Pszt! Zsófi meseregényt olvas!

Pszt! Zsófi meseregényt olvas!

Van kiút a sötétségből?

2024. január 16. - Zsófiolvasta

Sziasztok!

Ebben a bejegyzésben egy novemberben megtekintett előadásról mesélnék, ami egy nagyon izgalmas témát a kamaszkori depressziót és öngyilkosságot dolgozza fel. A Budapest Bábszínház Nem félünk a sötétben című előadása érzékenyen és izgalmasan ábrázolja a problémát. A báb és a színész ekülönülése a valóság és a képzelet határait, majd összemosódását mutatják meg. Ugyanakkor az előadás mégis hiányérzetet hagyott bennem, mert a megoldást furcsának és feloldatlannak éreztem. 

51486073_3923957_c5993d5277077ac569a5b05426dce5eb_wm.jpg

Szerelem, szex, alkohol, kémiaórák és végtelen magány. A Budapest Bábszínház legújabb előadása, a Nem félünk a sötétben minden részletével arra törekszik, hogy egy, a tinédzserek problémáit és mindennapjait bemutató, őszinte előadást hozzon létre. Vajon sikerül-e mélységeiben is az ábrázolás?

Bővebben az előadásról írt véleményemről itt olvashattok: https://www.spirituszonline.hu/kritika/maszk-nelkul/ 

 

Zsófi

 

„A Kulturális és Innovációs Minisztérium ÚNKP-23-2-SZTE–100. kódszámú Új Nemzeti Kiválóság Programjának a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott szakmai támogatásával készült.” 

 

A kép forrása: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://zsofiolvasta.blog.hu/api/trackback/id/tr4418304339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása